Uw account

Zoek in de beeldbank

Zoeken

Laatste favorieten

Log in om favorieten bij te houden.

Webwinkel

Er zijn nog geen producten in de winkelwagen

Volg ons

Rechten

 

Rechten en Creative Commons

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed is zelf de rechthebbende ten aanzien van het merendeel van de beelden in de Beeldbank. De meeste foto’s en een groot deel van de tekeningen zijn immers in de loop der tijd gemaakt door rijksambtenaren, medewerkers van de dienst en zijn diverse voorgangers. Toch is ook ander materiaal in de beeldcollectie opgenomen. De RCE heeft zijn best gedaan de eventuele rechthebbenden van dit beeldmateriaal op te sporen en hun toestemming te vragen voor de openbaarmaking via het internet. Ook met andere belanghebbenden is op deze wijze gesproken. Meent u desondanks dat de digitale beschikbaarstelling van bepaald materiaal inbreuk maakt op enig recht dat u toekomt of uw (privacy)belangen schaadt, dan kunt u dit onderbouwd aan ons laten weten. Wij zullen dan op korte termijn contact met u opnemen en bij een gegronde klacht vanzelfsprekend het materiaal van de website verwijderen.

 

 
De digitale foto's met het maximum formaat van 800x800 pixels zijn vrij te downloaden en mogen onder de voorwaarden van de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 licentie gebruikt worden. Dit houdt in dat iedereen de foto’s mag kopiëren, verspreiden en delen. Onder de volgende voorwaarden; Met bronvermelding (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed) en elke afgeleid werk moet onder dezelfde licentie aangeboden worden.

 

De overige (analoge en digitale) formaten van de foto’s op de beeldbank mogen ook onder de voorwaarden van de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 licentie gebruikt worden. Dit houdt in dat iedereen de foto’s mag kopiëren, verspreiden en delen. Onder de volgende voorwaarden; Met bronvermelding (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed) en elk afgeleid werk moet onder dezelfde licentie aangeboden worden.
NB Bij het bestellen van formaten die niet vrij te downloaden zijn worden kosten in rekening gebracht. Het gaat hier om kosten voor de levering van de bestanden en niet om kosten voor het gebruik van de werken.